Just Ice

Wat betekent HorseProfile en Ruitervoorkeuren voor jou als ruiter en de Masterson Methode voor je paard. Ik heb een filmpje gemaakt van een combinatie waarbij dit hun als combinatie enorm geholpen heeft.

Korte introductie; Just Ice een 9-jarige ruin, vanaf geboorte in bezit. Als jaarling geopereerd aan cystes in de kniegewrichten van beide achterbenen. Er zijn schroeven in de gewrichten gekomen in combinatie met stamceltherapie voor botaanmaak. Is volledig genezen verklaard en op ca. 5-jarige leeftijd rustig aan zadelmak gemaakt. Loopt met 2 andere paarden 24/7 buiten incl. grote schuilstal.
In het rijden waren er nogal wat balansproblemen, de linkergalop en de bochten linksom vond hij erg moeilijk. Hij kon niet binnen de ring blijven in de linkergalop. Het linkerachterbeen zette hij graag wat buiten de massa en bij het achterwaarts gaan maakte hij met dat been een behoorlijke zwaai. Het trailerladen was nogal een uitdaging en op concours was hij erg afgeleid en slecht voorwaarts.

Met HorseProfile hebben we gekeken naar wat voor type paard hij eigenlijk is en wat hij nodig heeft en is dat ook wat de voorkeuren van de ruiter zijn? Hier meer bewust van zijn maakt duidelijker waar de problemen kunnen liggen en hoe dat opgelost kan worden. Met grondwerk is begonnen om hierin verandering aan te brengen wat resulteerde in een betere verstandhouding waardoor ook het trailerladen steeds makkelijker ging. Door dit door te voeren in het rijden bleef hij ook tijdens de wedstrijd beter gefocust op zijn ruiter.

Met Ruitervoorkeuren hebben we gekeken wat de motorische voorkeuren van de ruiter zijn. Ze had vaak last van haar linkerarm/schouder en de bochten linksom kostten veel moeite. Weten wat je motorische voorkeuren zijn maakt dat je makkelijker aanpassingen aan je houding kan doen. De bochten naar links gaan makkelijker en de pijn in de linkerarm/schouder is weg.

Daarnaast heeft Ice 2 behandelingen gehad volgens de Masterson Methode. Dit is een interactieve methode waarbij met het paard gewerkt wordt en onder de weerstandsgrens wordt gebleven om de bewegingsvrijheid te vergroten. Na de eerste behandeling zijn er wat specifieke oefeningen aan het grondwerk toegevoegd voor meer coördinatie en balans.
De combinatie is in korte tijd enorm vooruitgegaan en binnenkort wordt de overstap naar de M1 gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *