Alles komt samen…

Tijdens de coachingweekenden voor de Masterson Methode oefenen we met onze mentoren de technieken in de praktijk. Bij de Lateral Rocking, waarbij er in een ontspannen toestand een rustige, zijwaartse beweging wordt verkregen in de wervels van de wervelkolom, ging deze mini wiggle met mijn linkerhand als vanzelfsprekend. Als rechtshandige dacht ik dat het met mijn rechterhand dan ook geen problemen op zou leveren. Nou, niets was minder waar, totale error. Geen idee hoe ik dat voor elkaar moest krijgen. Totdat één van mijn mentoren zei dat ik vanuit mijn onderarm een hele kleine, zachte beweging moest maken ging er bij mij een lichtje branden 💡.

Ik ben vanuit mijn motorische voorkeuren een ‘Bottom’ beweger met de grote spieren leidend. De beweging wordt daarbij ingezet vanuit het onderlichaam met de bovenarm. Ik moest dus naar een beweging toe vanuit de kleine spieren leidend, onderarm, en vanuit het bovenlichaam. Compleet tegenovergesteld aan mijn natuurlijke motorische voorkeuren. Bij het dichtdoen van mijn radaroog ga ik van mijn comfortzone naar mijn effortzone.

Dus hupsakee mijn radaroog dichtgedaan en jawel toen lukte de Lateral Rocking ook met de rechterhand. Zie je het voor je? Sta je met 1 oog dicht achter het paard 😂😂😂😂.

Flink geoefend, ook zonder paard om deze beweging er goed in te krijgen zodat bij het volgende coachingweekend de Lateral Rocking met de rechterhand moeiteloos ging😀💪🏻. En toen die met de linkerhand en tot mijn grote verbazing was er nu error op links 🤔. Maar ik wist nu de oplossing maar wat hebben we daar om gelachen hè Masja Fick🤣🤣🤣. Inmiddels gaat het aan beide kanten vloeiend. In het filmpje zie je de Lateral Rocking.