Waarom sportmassage

Een sportmassage wordt gegeven op het moment dat u vermoedt dat uw paard last heeft van spierproblemen of omdat u weet dat uw paard zware arbeid te wachten staat of pas heeft verricht (denk daarbij aan een spierspanningen zijn de typische indicatoren voor een massagebehandeling. wedstrijd of meerdaags evenement). 

Door bijvoorbeeld overbelasting (te zwaar werk in één keer) ontstaat er een verhoogd melkzuurgehalte in de spier. Uw paard is zelf niet in staat dit overtollig melkzuur af te voeren. De doorbloeding is verstoord, de spier kan zijn werk (aanspannen en ontspannen) niet meer normaal uitvoeren en uw paard ervaart dit als spierpijn.
Uw paard zal stram en stijf lopen en protest geven tijdens het werk.

Sportmassage zorgt voor een optimale doorbloeding van de spieren. Hierdoor kunnen eventuele opgehoopte afvalstoffen (melkzuren) beter worden afgevoerd en blokkades worden opgeheven. De spier heeft weer een goede gezonde doorbloeding en kan weer normaal zijn werk doen. 

Geen massage kan permanent welbevinden garanderen als de factoren die de spanningen veroorzaken, blijven bestaan en het effect van de massage teniet doen. Om spanningen blijvend te verminderen, moet de oorzaak worden opgespoord en weggenomen. Massages kunnen daarom slechts een ondersteuning voor het welbevinden en de gezondheid van het paard zijn.