Wat is sportmassage

Sportmassage zorgt voor een optimale  doorbloeding van de spieren. Eventuele opgehoopte afvalstoffen (melkzuren) kunnen hierdoor beter worden afgevoerd en blokkades worden opgeheven. De spier heeft weer een goede gezonde doorbloeding en kan weer normaal zijn werk doen. 

Sportmassage richt zich op de oorzaak van de spierproblemen bij paarden.  Het doel is de spieren van het paard te versoepelen, blokkades op te heffen en blessures te voorkomen. Hierdoor zal het algehele welzijn van het paard verbeteren. Een paard dat in een goede fysieke conditie is zal ook mentaal beter functioneren.

Spanning en stijfheid in de spieren beperkt de bewegingsvrijheid van uw paard. Het is belangrijk dat een paard soepel door zijn lijf beweegt. Alleen dan kan een paard tot goede prestatie of een heerlijke ontspannen buitenrit komen.  

Door middel van kijken, voelen, wrijven, drukken en schudden wordt een pijnlijke plek opgespoord en behandeld. Hierbij worden geen externe objecten gebruikt; enkel de handen en vingers.

Door tijdig een sportmasseur in te schakelen kunnen blessuren worden voorkomen door middel van massage. Bij regelmatige sportmassages blijft het paard soepel.

N.B.: Een sportmasseur behandelt alleen gezonde paarden en stelt geen diagnose; hiervoor dient u een dierenarts te raadplegen!